PASJI SALON PAW LOVE

Pri svojem delu se redno srečujem z vprašanji lastnikov psov o negi dolge dlake in še posebej o negi pasjih mladičkov. Najpogosteje me sprašujete:

 • kdaj lahko prvič skopate mladička,
 • kdaj ga lahko peljete k pasjemu frizerju in ali je to sploh potrebno,
 • katera kozmetika je za mladiča primerna ipd…

Preberite članek (spodaj) v katerem vam poskušam dati odgovore na večino najpogostejših vprašanj…

1. KAJ ZAJEMA NEGA MLADIČKA IN KAKO NEGOVATI MLADIČKA DOMA?

Za kvalitetno in prijetno nego pasjega mladiča je pomembna pravilna izbira pripomočkov za nego. Ti se razlikujejo glede na tip dlake psov. Pripomočki, ki jih uporabljamo pri kratkodlakih psih lahko poškodujejo strukturo dolge dlake in obratno. Pri izbiri pripomočka za nego vašega pasjega mladiča doma se posvetujte z vzrediteljem in pasjim frizerjem.

Prvi korak do uspešne in učinkovite nege pasjega mladiča doma je ta, da mladiču predstavite pripomočke (da si jih povoha, …) medtem, ko ga hvalite in občasno nagradite s kakšnim pasjim priboljškom (s ciljem, da si zapomni to kot pozitivno izkušnjo).

Po nekaj dneh spoznavanja s pripomočki lahko začnete z nego (del po del – postopoma oz. vsak dan nekaj – enkrat ga češete/krtačite, naslednjič obrišete oči, očistite ušesa, …), izberite del dneva, ko je kuža najbolj utrujen (recimo po daljšem sprehodu), da bo bolj umirjen in ga ne pozabite pohvaliti in nagraditi (priboljšek ali igra)!

2. KDAJ LAHKO PRVIČ SKOPATE MLADIČKA in KATERA KOZMETIKA JE PRIMERNA ZA MLADIČKA?

 • dlaka mladička je po strukturi drugačna od “odrasle” dlake. Mladičkova dlaka je mehkejša. Mladi psi potrebujejo več maščobe na koži in dlaki, zato je potrebno izbrati šampon, ki ne izpira sebuma. Sebum je zaščitna plast na koži in dlaki psov, ki jih ščiti pred zunanjimi vplivi, kot so npr. prah, izpušni plini, zunanji zajedalci, …
 • neprimerni kozmetični izdelki lahko dražijo oči in sluznico psa, izpirajo sebum in uničijo naraven pH kože psa. PH psov in ljudi se razlikuje, zato odsvetujem uporabo kozmetike namenjene za nego ljudi
 • lahko uporabite tudi primerni balzam oz. masko za dlako, da jo čimbolj “nahranite”
 • posebej previdni bodite, da mladiču v ušesa ne pride voda
 • po kopanju temeljito obrišite notranji in zunanji del uhlja

3. KDAJ PRVIČ K PASJEMU FRIZERJU IN ALI SPLOH?

 • moj odgovor je JA in to ČIMPREJ
 • prvih 1-2 obiska izkoristite kot čas za uvajanje (ne pričakujte preveč ker pasji frizer, ki pozna svoje delo in dela s srcem se bo teh nekaj obiskov z vašim kužkom večino časa igral in ga navajal na pripomočke, zvoke, … mu skrajšal kremplje, očistil ušesa in oči), uvajanje po navadi traja cca 30 min. in je priporočljivo v razmiku 2eh do 3eh tednov

4. Nega in higiena pasjega mladička – kaj zajema?

Nega mladička zahteva nekoliko več pozornosti kot nega odraslega psa.

 • Nega dlake:  za grobo umazanijo uporabljajte sprva mehko krtačo s ščetinami, nato pa gumijasto krtačo ali rokavico, ki pobira odmrle dlake in masira kožo. Za česanje priporočamo dolžini dlake primeren glavnik z dolgo-kratkimi kovinskimi zobmi. Temeljito česanje enkrat na teden povsem zadošča, izjema je čas menjave dlake. Pozorno in nežno je potrebno razčesati dlake pod in za ušesi, rep, zadnjo in notranjo stran nog. Vsako česanje naj bo prijetno in ne predolgo. Vedno kužka češite na istem kraju in ga sproti nagrajujte.
 • Mladega kužka ne kopamo – mokrega le obrišemo z brisačo. Mokrega osušimo z brisačo in počešemo. Dobro ga posušimo in razpihamo s pihalnikom (sušilnikom). Priporočljiva je uporaba dobrega nevtralnega šampona za pse brez izrazitega vonja. Koža in dlaka sta mastni, s pretiranim kopanjem pa s šamponom to maščobo odstranimo. S tem povzročimo hiperprodukcijo maščobe, ta pa ima močan vonj, zato ugotavljamo, da naš kuža smrdi. Koža se lahko tudi preveč izsuši, pride do luskanja in kuža ima prhljaj. Nekateri šamponi za pse imajo za našega psa preveč intenziven vonj (čeprav ga človek ne čuti), zato se kuža po kopanju tako rad povalja po nesnagi. S tem pač nevtralizira premočan vonj, ki mu ga je pri kopanju “vsilil” skrbnik.
 • Oči in ušesa čistimo z robčki, ki so prepojenimi z blagim razkužilom (posebni izdelki za pse!!!). Za čiščenje ušesnega masla uporabljamo kapljice. Da ne bo prva izkušnja slaba, je treba kapljice ogreti na telesno temperaturo!
 • Mladega psa je priporočljivo čim prej privaditi na čiščenje zob – sprva le kot dotik, kasneje s posebnim naprstnikom ali s pasjo krtačko. Zobna pasta za pse s fluorom deluje tudi kot zaščita pred zobnimi oblogami, kar omogoča, da bo imel kuža dolgo lepe in zdrave zobe.
 • Za odstranjevanje klopov uporabljajte izključno pinceto za klope, ki je za drobiž dosegljiva v vsaki trgovini s pasjo opremo. Hitro in v celoti lahko z njo odstranimo klopa, hkrati pa ga ne stiskamo, s čemer bi lahko pospešili vnos bakterij v telo psa.

Pasji salon PAW LOVE na novi lokaciji – Velenje, Cesta Borisa Kraigherja 6a!

Zaradi selitve v nove prostore bo nadaljnjega pasji salon delal le po naročilu.

NAJVEČKRAT IZBRANE STORITVE:

CENIK STORITEV:

NEGA psaMINI – MLADIČI
do 3 kg/20 cm
MALI KUŽKI
do 7-8 kg/30 cm
KUŽKI
do 10-15 kg/40 cm
Kopanje in sušenje psa s kratko dlako (čivava, pinč, francoski buldog, cavalir…)10€15€20€
Kopanje in sušenje psa z daljšo dlako (nemški špic, maltežan, yorki, bishon, coton, koder, …)15€20€25€
STRIŽENJE PSA* (vse pasme)20€25€30€
Korekcijsko striženje**15€20€25€
Krajšanje in brušenje krempljev6€6€6€
Nega in čiščenje uhljev6€6€6€
PAKET – CELOTNA NEGA*** (trajanje cca 2-3h)20-30€25-35€35-45€

*Striženje psa je možno, ko je pes skopan, suh in razčesan. Če psa pripeljete samo na striženje mora biti temeljito skopan največ dan prej, a če je pes prekomerno zavozlan, ga moramo tudi skopati pri nas, če želite da ga razčešemo ali postrižemo!

**Korekcijsko striženje je striženje za lepotne in higienske korekture: okoli oči, tačk, britje trebuha, higiensko striženje, štrleče dlake, ipd, brez krajšanja osnovne dolžine dlake (po hrbtu).

***Paket celotne nege psa vključuje vse v tabeli navedene storitve vključno z osnovnim česanjem, oz. vsem kar je potrebno.

Pasji salon PAW LOVE – DODATNE STORITVE:

 • Razvozlavanje/razčesavanje/redčenje dlake/trimanje****: 25€/uro
 • Storitev navajanja mladiča na nego: 10/obisk (1-2 obiska v razmiku 2 do 3 tednov)
 • Posebna nega dlake – po izrecnem predhodnem dogovoru: dodatek 6 eur k ceni osnovne storitve

****V primeru, da ima pes dlako v slabem stanju (vozli, sprijeta dlaka ali veliko odpadle dlake) in je pred striženjem potrebno temeljito razčesavanje, predstavlja to dodatno delo, ki se obračuna posebej!

Zaželeno je da se s kužkom pride čim bolj točno ob dogovorjenem terminu. V primeru sprememb vas prosimo, da nam to pravočasno sporočite.

Za delo s psom ne potrebujemo njegovega skrbnika. Prisotnost skrbnika med nego praviloma podaljša čas nege.

Bolhe nimajo vstopa v naše prostore!

Rezervacije sprejemamo vsak dan od ponedeljka do nedelje med 10. in 16. uro na mob: 041 495 875.

Za rezervacijo potrebujemo:

 • vaš priimek,
 • ime kužka in pasmo ter
 • vaše želje glede storitve (celotna nega, kopanje, striženje, …).

Možnosti plačila: gotovina ali predračun.

Cene so končne brez DDV-ja (nismo davčni zavezanci). Cenik velja od 15.6.2021 dalje.

Pasji salon PAW LOVE Velenje

Dobrodošli!

Zelo smo veseli, da brskate po naši strani :-). Če imate kakršnokoli vprašanje, nas lahko pokličete na telefonsko številko 041 495 875 ali nam pišete s klikom na spodnji gumbek!

Pišite nam!

 

0
WANT COUPON
Subscribe now to get free discount coupon code. Don't miss out!
  SUBSCRIBE
  I agree with the term and condition