Katero pasjo kozmetiko izbrati? Oz. kateri kozmetični izdelki so primerni za katero pasmo?

Še vedno obstaja napačno prepričanje, da bi morali psa kopati čim manjkrat, enkrat ali dvakrat na leto. Enako pogosta napaka je uporaba kozmetike, ki je namenjena ljudem. V najboljšem primeru lahko uporaba kozmetike za ljudi, pri psu povzroči močno draženje in srbenje kože. Torej, katero pasjo kozmetiko izbrati?

Kaj torej morate upoštevati pri izbiri šampona? 

Izbrati bi morali kozmetiko, ki je primerna za določeno pasmo in barvo dlake. Za maltežana recimo uporabljamo drugačen šampon kot pa za jorkširskega terijerja. Pisanega kužka po navadi kopamo z univerzalnim šamponom. Maltežana, westija (splošno bele pse) umivamo s šamponom za bele pse, da poudarimo njihovo belo barvo. Takšen šampon največkrat pustimo delovati 2-3 minutke.

Na tržišču danes obstajajo res kvalitetni šamponi tako za bele pse kot pa za oranžne, črne, … Še večja ponudba in izbira je, ko se gre za balzame, spreje, … Čeprav je velika večina ljudi na splošno mnenja, da cena ni merilo jaz se s tem tokrat ne strinjam. Pri nakupu kozmetičnih preparatov (bilo, da jih kupujete za sebe ali svoje prijateljčke na 4 tačke) mislim, da ni vredno varčevati.

Kako in s čem skopati alergičnega psa?

Velikokrat me stranke kličejo in prosijo za nasvet ker se njihov kuža “po pasjem šamponu močno praska”. S čem torej skopati alergičnega psa? S šamponom za alergike. Vsako boljše kozmetično podjetje ponuja posebne, nežne šampone tudi za takšne pse.

Kako pogosto uporabljati balzam in spreje za sijaj?

Balzam je priporočljivo uporabljati vsakič, ko kužeka kopate (za nekatere pasme se uporaba posebnih sprejev priporoča tudi med dvema kopanjema in sicer pred vsakim krtačenjem – takšna pasma je recimo pomeranec, yorki, …). Namen sprejev je lažje krtačenje zavozlane dlake, nekateri dajejo volumen, ščitijo dlako, da se ne poškoduje pri krtačenju na “suho”, ščitijo dlako pred toploto (za pse, ki se jih pripravlja za razstavo) ipd… Velika večina jih vsebuje preparate za sijaj (čeprav dlaka še koliko tretirana s spreji za sijaj ne more biti sijajna v kolikor je kuža bolan ali pa se ne prehranjuje pravilno – sijajna dlaka pride “od znotraj”). V tem primeru za izboljšanje stanja dlake predlagam uporabo prehranskih dodatkov za ta namen oz. priporočam dodajanje ribjega olja in pa biotina.

Kako se znebiti prhljaja in kako ga preprečiti? 

Prhljaj je lahko posledica uporabe človeške kozmetike, kožnih stanj ali nepravilnega izpiranja šampona pri kopanju. Nekateri psi ga dobijo tudi od stresa. Da se to ne bi zgodilo uporabljamo kozmetiko, ki je primerna za pasmo in šampon proti alergijam.

Katero pasjo kozmetiko izbrati – kaj vam priporočamo mi?

  1. obisk pasjega salona vsaj 2x na leto
  2. redno krtačenje in nego vašega kužka doma, med obiski pasjega salona -> uporabite lahko univerzalni šampon ČISTA TAČKA 2v1, ki že vsebuje balzam
  3. za mladiče priporočam šampon DOGOMILK

…in ne pozabit na pasje priboljške 😉 za vsakič, ko ga kopate/češete/… Domače pasje piškote dobite tukaj: PASJI PRIBOLJŠKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dobrodošli!

Zelo smo veseli, da brskate po naši strani :-). Če imate kakršnokoli vprašanje, nas lahko pokličete na telefonsko številko 041 495 875 ali nam pišete s klikom na spodnji gumbek!

Pišite nam!

 

0
WANT COUPON
Subscribe now to get free discount coupon code. Don't miss out!
    SUBSCRIBE
    I agree with the term and condition