FAQ in ODGOVORI

FAQ 1: NAČINI PLAČILA

V spletni trgovini www.mala.si vam ponujamo ob nakupu izdelkov dva načina plačila. Izbrano blago plačate po povzetju ali po predračunu. Način plačila izberete v procesu nakupa.

1. Plačilo po povzetju

Paket naročenih izdelkov vam bo dostavila Pošte Slovenije osebno na naslov, ki ga napišete ob oddaji naročila. Kupnino s poštnino plačate ob prevzemu pošiljke (če je poštnina brezplačna, plačate samo kupnino). Poleg tega vam bo Pošta Slovenije zaračunala še provizijo za opravljeno transakcijo plačila po ceniku Pošte Slovenije.

Če na izbranem naslovu v času dostave ne bo nikogar doma, boste v nabiralnik dobili obvestilo, v katerem bo navedeno mesto prevzema in rok, v katerem lahko prevzamete paket. Če v roku določenem v obvestilu paketa ne boste prevzeli bo paket vrnjen nazaj k nam.

2. Nakazilo po predračunu

Na vaš e-naslov, ki ga boste navedli ob oddaji naročila, vam bomo poslali predračun z kupnino in poštnino za vaše naročilo (če je poštnina brezplačna, bo predračun le za kupnino). Ko bo predračun poravnan, bomo naročilo poslali v nadaljnjo obdelavo in vam v najkrajšem možnem času poslali paket izdelkov. Če predračuna ne poravnate v roku, navedenem na predračunu, bomo to razumeli kot preklic naročila in izdelke iz vašega naročila vrnili nazaj v prodajo v spletno trgovino mala.si.

3. Plačilo s kreditnimi karticami

FAQ 2: POŠTNINA, DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI

1. Poštnina

Pri nakupu  DO 50 EUR znaša strošek dostave 4 EUR. Za malo večje nakupe od 50 EUR dalje pa je dostava brezplačna. Ob posebnih akcijah je lahko poštnina brezplačna ne glede na višino nakupa. Dostavljamo pakete s Pošto Slovenije, ki pri plačilu po povzetju obračuna provizijo za izvedeno transakcijo skladno z njihovim veljavnim cenikom.

2. Dostava in dobavni roki

Paketke dostavlja Pošta Slovenije. Kupci ste dolžni prevzeti blago od dostavljalca na naslovu, kot ga napišete v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije. Priporočamo vam, da ob prevzemu paketa preverite, ali se vsebina ujema z vašim naročilom, in da pravočasno sporočite morebitne reklamacije. V kolikor kakšnega izdelka, ki ste ga naročili, trenutno ni na zalogi, ga bomo poslali takoj, ko bo to mogoče. Vse informacije o izdelkih v ponudbi in o njihovi dobavi dobite na e-naslovu malagement@gmail.com.

V primeru, da vam izdelka sploh ne bo mogoče dostaviti (zaradi ukinitve programa, razprodane zaloge idr.), imate pravico zahtevati vračilo že plačane kupnine in že plačanih stroškov dostave blaga.

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno do 5 delovnih dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši se bomo potrudili, da vas o tem pravočasno obvestimo. Naročila pakiramo vsak delovni dan (izjema so bolniške ali druge izredne odsotnosti, o katerih vas bomo tudi pravočasno obvestili). Naročila izdelkov s plačilom po povzetju, bodo šla naprej v navedenem roku. Naročila izdelkov s plačilom po predračunu pa po prejemu plačila na naš TRR.

Za blago, ki ni na zalogi je rok dobave od 10 – 15 delovnih dni, lahko tudi več (v primeru, da je izdelek razprodan in moramo počakati dobavo novega).

Če naročate blago z različnimi roki dobave (npr. 1 izdelek iz zaloge in 2, ki nista na zalogi), bomo vaš paket izdelkov odpremili takrat, ko bodo vsi izdelki na zalogi. Če želite, da vam izdelke pošljemo ločeno takoj, ko so na voljo, nas na to opozorite in nam to tudi prosim sporočite.

Če se vam z vašim naročilom izdelkov mudi (velja tako za blago na zalogi kot tisto, ki ga ni na zalogi), nam prosim tudi to sporočite in potrudili se bomo, da boste dobili paket v najkrajšem možnem času.

FAQ 3: ODSTOP OD NAROČILA IN VRAČILO BLAGA

1. Naročanje

Sprejeta naročila v spletni trgovini www.mala.si se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena. Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov malagement@gmail.com.

2. Odstop od naročila

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga. Prevzem blaga se zgodi nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43. člena tega zakona. Oziroma, če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Če potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo, se šteje za vračilo izdelkov.

Ponudnik lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kako se stranki dogovorita.

Zaradi lažje obdelave kupčevega odstopa od kupoprodajne pogodbe, prodajalec predlaga kupcu, da vrnjenemu blagu predloži tudi obvestilo o odstopu. Obrazec z obvestilom o odstopu najdete spodaj.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.

V primeru odstopa od pogodbe bo ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe (oziroma po prejemu vseh potrebnih podatkov kupca, ki so potrebni za identifikacijo kupca: ime in priimek, št. naročila) in vrnjenega blaga, vrnil vsa prejeta plačila, ki se nanašajo na kupoprodajno pogodbo od katere kupec odstopa. Ponudnik si pridružuje pravico do zavrnitve blaga kupcu, ki zlorablja pravico do odstopa od pogodbe skladno s 43.č ZVPot. Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do odstopa od pogodbe uveljavlja z veljavno zakonodajo. V primeru odstopa od pogodbe kupca bremeni strošek vračila prejetega blaga. Paketov z odkupnino ne sprejemamo. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru naročila produkta, ki je izdelan po njegovih navodilih in prilagojen njegovim izrecnim zahtevam (skladno z 2. točko 5. odstavka 43.č člena ZVPot).

3. Zavrnitev naročila

Če pri naročilu ugotovimo, da ga pod navedenimi pogoji ne moremo izvesti, ker ne razpolagamo z zadostnimi podatki, ga lahko zavrnemo.

FAQ 4: OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE

Podatki o naročilu
Št. naročila: ___________
Datum naročila: _______
(
Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko ste prejeli naročene artikle.)
Podatki o kupcu
Ime in priimek: _____________________________________
Naslov: ____________________________________________
Pošta: _____________________________________________
Elektronski naslov: __________________________________
Telefonska številka: __________________________________
Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za naslednje artikle:
Naziv artikla in količina

 1. _______________________________________________
 2. _______________________________________________
 3. _______________________________________________
 4. _______________________________________________
 5. ________________________________________________
  Prosim za vračilo vplačanega zneska (vpišite TRR):
 • na TRR: SI56 ________________________________________________________

Podpis kupca: ___________________________________________________


Dobrodošli!

Zelo smo veseli, da brskate po naši strani :-). Če imate kakršnokoli vprašanje, nas lahko pokličete na telefonsko številko 041 495 875 ali nam pišete s klikom na spodnji gumbek!

Pišite nam!

 

0
WANT COUPON
Subscribe now to get free discount coupon code. Don't miss out!
  SUBSCRIBE
  I agree with the term and condition