DOMAČI IZDELKI

DOMAČI IZDELKI – DARILO OD SRCA!

Domači izdelki so kot pravijo vedno bolj cenjeni in vedno bolj iskani. Če jih podarite nekomu kot darilo sigurno ne boste zgrešili. Preverite kateri domači izdelki se skrivajo pri nas…

MED – naravni proizvod čebel – domači izdelek!

MED je naravni proizvod čebel. Med torej proizvajajo čebele in ne čebelar. Ker medičino nabirajo na različnih rastlinah, tako razlikujemo različne vrste medu. Med se razlikuje tudi po barvi. Na splošno vsebujejo temnejši medovi več mineralov. Razlikujejo se tudi po vrsti zemlje in podnebja v katerem je medičina proizvedena. Na Gorenjskem od nekdaj poznamo za med ime STRD, kar pove, da VSAK NARAVNI MED KRISTALIZIRA!!! Kako hitro, zavisi od sestave (razmerja med naravnimi sladkorji), temperature skladiščenja… Ponovno se utekočini z gretjem. Vendar le do 40° C, da ohrani vse lastnosti, ki jih naravni med mora imeti.

Med se uporablja tudi za nego kože. Zaradi vsebujočih mineralnih snovi in vitaminov je primeren za nego vse vrste kože. Jo tudi poživlja, zadržuje vlago in  hrani. Z medom lahko tudi premažemo rane, da se tako hitreje celijo. Med zaradi svoje sestave ne omogoča razvoja bakterij.

MARMELADA – brez umetnih dodatkov, domači izdelek!

MARMELADA je namaz v osnovi narejen iz citrusov, v kateremu so združeni lupina in notranji del sadja.

Izvorno je marmelada narejena iz grenkih pomaranč (sorta Seville), ki jih najdemo v Španiji in na Portugalskem. Citrusi imajo visoko vsebnost pektina, ki omogoča dobro zgoščevanje in mazljivost. Marmelada, kot jo poznamo danes je narejena iz soka in lupine citrusov kuhanih s sladkorjem in vodo. To se lahko proizvaja iz:

  • limone,
  • limete,
  • grenivke,
  • mandarine,
  • sladke pomaranče
  • in drugih agrumov ali njihovih kombinacij.

Ime marmelada izvira iz Portugalske besede mermelos, ki predstavlja kutinovo pasto in je po teksturi podobna pasti iz pomaranč, ki ji pravimo marmelada.

DŽEM – domači izdelki in darilo od srca!

DŽEM – namaz za katerega za pripravo se uporabi celo sadje, njegov sok in mesnati del. Džem se običajno pripravlja iz ene vrste sadja. Najbolj pogosto se za pripravo uporablja drobno jagodičasto sadje, lahko pa ga se pripravi tudi iz večjega sadja, kot so marelice, breskve ali slive. Dobro pripravljen džem ima mehko in enakomerno sestavo, brez odstopanja koškov in lupinic sadja, je prave barve, ima svež saden okus in enakomerno strukturo gela, ki je lahko mazljiva in iz katere se ne izloča sadni sok.

Za pripravo džema se poleg sadja in sladkorja pogosto uporabljajo tudi pektini. V receptih, kjer za pripravo džema ne uporabljajo dodatka pektina, za zgoščevanje uporabljajo naravni pektin, ki je prisoten v sadju. Sadje, kot so jabolka, višnje, robide, brusnice, kosmulje, grozdje, slive in kutine, delujejo dobro tudi v receptih brez dodatka pektina. Sadeži, kot so marelice, borovnice, češnje, breskve, ananas in jagode pa imajo malo naravno prisotnega pektina, zato jih moramo v namen ustreznega zgoščevanja za pripravo džema, mešati z sadjem, ki le tega vsebujejo več oziroma jim dodati doma pripravljen ali kupljen pektin. Pomembno je omeniti tudi dejstvo, da dodajanje pektina tudi podaljša čas kuhanja džema.

Džem, je tudi zelo obstojno živilo, saj, če je pravilno pripravljen in skladiščen v sterilnih steklenih kozarcih ostane obstojen tudi eno leto. Dodatek sladkorja sadju med kuhanjem pa v džemu še dodatno deluje kot naravni konzervans. Džemi lahko vsebujejo tudi cele koščke sadja.

DOMAČE je DOMAČE!

Skrivnost domačih marmelad in džemov v naši ponudbi je v ravno prav zrelem in kakovostnem sadju ter postopku, ki je enak, kot da bi marmelado/džem kuhali sami, doma. Sadje je pozorno izbrano, večinoma se uporablja le ekološko vzgojeno in naravno pridelano sadje. Sadje se obira, ko je primerne zrelosti – ne premalo, ne preveč, zdravo, sočno in polno okusa. Zato se marmelade/džemi kuhajo postopoma, ne naenkrat. Vsako kuhanje se opravi posebej – takrat ko je sadje na vrhuncu svoje kakovosti.

Naravni okus sadja je maksimalno izkoriščen ker so marmelade in džemi kuhani na hitro. Dodano jim je kar najmanj sladkorja, ki je poleg sadja edina sestavina. Umetni konzervans in arome se ne uporabljajo – zato so v celoti naravne in domače, kot bi jih kuhali sami doma.

Ekstra domača marmelada je naziv za najvišji kakovostni razred po pravilniku o kakovosti marmelad, džemov in sorodnih sadnih izdelkov. V to skupino se uvrščajo izdelki z najvišjim predpisanim sadnim deležem.

DOMAČI IZDELKI: DOMAČE TESTENINE

Pri izdelavi domačih testenin blagovne znamke Šili so uporabljene visoko kvalitetne naravne sestavine iz kontrolirane pridelave. Osnova za testenine so vedno trda pšenica durum značilne zlate barve in sveža jajca pašne reje. Paleta barv, oblik in okusov je že zelo široka in se vsako leto širi.

Posebnost v izdelavi Šili testenin je naravno sušenje. Iz stroja gredo testenine skozi roke, ki jih skrbno pregledajo ter položijo na leseno sito, potem pa gredo skozi naravni proces sušenja, ki traja do 48 ur. Tako oddajajo čudovit vonj in okus domačnosti, ki se ohrani vse do pakiranja, odprtja paketa ter zaužitja.  

Testenine Šili so visokokvalitetne, izdelane ročno in s srcem. Že na prvi pogled paketi dajejo občutek topline, pristnosti in domačnosti, česar zares ne premore nobena industrijsko pridelana hrana. Testenine Šili so pridobile tudi certifikat ArtCraft Slovenija, ki kupcu zagotavlja, da gre resnično za naravni in domač proizvod. 

Dobrodošli!

Zelo smo veseli, da brskate po naši strani :-). Če imate kakršnokoli vprašanje, nas lahko pokličete na telefonsko številko 041 495 875 ali nam pišete s klikom na spodnji gumbek!

Pišite nam!

 

0
WANT COUPON
Subscribe now to get free discount coupon code. Don't miss out!
    SUBSCRIBE
    I agree with the term and condition