TESTENINE Z MESOM IN OMAKO IZ TARTUFOV IN JURČKOV

SESTAVINE:
- 400 g testenin po izbiri ali mladega krompirja
- maslo
- goveji steaki
- oljčno olje aromatizirano s tartufi
- 1 čebula
- 200 g gobic (jurčkov)
- 125 ml belega vina
- 125 ml jušne osnove ali vode
- 125 ml smetane za kuhanje
- 2 čajni žlički kreme iz tartufov in jurčkov
- sol
- poper
- rožmarin
POSTOPEK (RAZLIČICA 1):
Testenine po želji skuhamo v slanem kropu. V ponvi segrejemo 1 žlico masla in malo oljčnega olja aromatiziranega s črnimi tartufi ter na njem rahlo popečemo kuhane testenine.
Steake solimo in popramo. Veliko ponev močno segrejemo ter v njej na olju popečemo steake (približno 5 minut na vsaki strani). Pečene steake pokapamo z malo oljčnega olja, jih zavijemo v alufolijo in jih pustimo počivati na toplem 5 minut.
Dobno nasekljamo čebulo, očiščene gobice (jurčke) pa narežemo na rezine. V ponvi razpustimo 1 žlico masla in v njem najprej rahlo prepražimo čebulo, nato pa še gobice. Vse skupaj zalijemo z belim vinom, nato prilijemo jušno osnovo ali vodo, zavremo in kuhamo toliko časa, da ostane samo še polovica tekočine. Dodamo smetano za kuhanje ter kremo iz tartufov in jurčkov, še enkrat zavremo ter po okusu solimo in popramo. Prelijemo čez steake/testenine/krompir (po želji) in dekoriramo.
ČAS PRIPRAVE: 60 min.
RAZLIČICA 2: namesto testenin kot prilogo postrežemo krompir kuhan v kosu (čez kuhan krompir damo nekaj kapljic olivnega olja in/ali pripravljene omake).
