GOVEJI STEAK Z MEDOM

SESTAVINE:
med s tartufi,
par kapljic oljčnega olja (priporočam olivnono olje z okusom belih tartufov),
400 g govejih steak-ov,
80 g masla,
krompirček in/ali korenček – po želji,
sol, poper, rožmarin, peteršilj, drobnjak

POSTOPEK:
V ponvi na nekaj kapljic olivnega olja opečemo meso (ki smo ga 30 min. pred peko posolili, popoprali in pustili počivati na sobni temperaturi). Steak-e pečemo 1 min. na vsaki strani (oz. po želji :-)). Proti koncu (zadnjih 20 sekund) pečenja čez meso damo rožmarin in malo masla. Ko je meso pečeno, ga damo na krožnik in čez damo žličko medu s tartufi.

V pečici na malo (predhodno) raztopljenega masla popečemo krompirček in/ali korenček. Proti koncu pečenja (zadnjih 5 min.) čez zelenjavo posujemo rezani drobnjak.

Še vroče – postrežemo. 😊

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dobrodošli!

Zelo smo veseli, da brskate po naši strani :-). Če imate kakršnokoli vprašanje, nas lahko pokličete na telefonsko številko 041 495 875 ali nam pišete s klikom na spodnji gumbek!

Pišite nam!

 

0